Standaard altijd de Flammkuchen bodem bestrijken met Crème Fraiche en dan……..
De Klassieker, Flammkuchenspeck. Licht bestrooien met in dunne ringen verse prei en fijne reepjes mager gerookt spek.
Flammkuchen Carpaccio
Flammkuchen bakken met alleen Crème Fraiche. Na het bakken beleggen met dun gesneden runder carpaccio hierover wat rucola, pijnboompitten en geschaafde Parmezaanse kaas.
Flammkuchen Peer met Blauwschimmelkaas
Flammkuchen beleggen met dunne schijfjes peer. Hierover wat blauwschimmelkaas brokkelen en wat walnoten. Na het bakken wat paar druppels honing en wat rucola.
Flammkuchen Vitello Tonato
Dungesneden gebraden kalfsrollade en pijnboompitten.
Na het bakken Rucola erover en tonijnmayonaise er over druppelen.
Flammkuchen met Geitenkaas
Licht bestrooien met in dunne ringen gesneden verse prei. Brokkel hier wat geitenkaas over en wat dunne reepjes rode paprika en ringetjes zwarte olijven. Na het bakken wat honing druppelen.
Flammkuchen Spinazie met Parmezaan
Verse bladspinazie aanmaken met frisse (knoflook) yoghurtdressing.
Flammkuchen beleggen met spinazie, wat pijnboompitten en gehalveerde mini tomaatjes. Bestrooien met wat geschaafde Parmezaanse kaas.
Flammkuchen Champignon
Licht bestrooien met in dunne ringen gesneden verse prei en dunne plakjes verse champignons en iets geraspte Goudse kaas.
Flammkuchen met Zalm en Honingmosterdsaus
Verse bladspinazie aanmaken met frisse (knoflook) yoghurtdressing.
Flammkuchen beleggen met spinazie, wat pijnboompitten en afbakken.
Na het bakken beleggen met reepjes gerookte zalm en wat druppels honingmosterdsaus.
Verdere recepten ideeën met Flammkuchen met:
Garnalen en rivierkreeftjes
Tonijn met rode ui, paprika
Mediterrane groenten en Parmezaan
Gebakken aardappel, spek en ei
Kalfsvlees, Pesto, Parma ham
Reepjes kipfilet, ananas, sambal
Kalfsvlees, Paddestoelen, Parmezaan
Chorizo of salami, prei en Goudse kaas
Tomaat, mozzarella en pesto
Flammkuchen ook erg lekker als dessert of bij de koffie:
Vers Fruit
Beleggen met diverse soorten vers fruit en bestrooien met suiker en afbakken.
Warm uit de oven serveren met een bolletje ijs en slagroom.
Appel kaneel
Beleggen met dunne schijfjes appel en bestrooien met kaneel en suiker.
Na het bakken licht besprenkelen met Calvados.